Historia

Kithydrolla on pitkät perinteet ja vuosikymmenten kokemus, sillä yrityksen juuret ulottuvat jo 1930-luvulla alkaneeseen korjaus- ja konepajatoimintaan. Toiminta käynnistyi sepän pajana Kiteellä vuonna 1932 ja kehittyi vuosikymmenten aikana Paakkunaisen suvun toimesta. Vuonna 1977 aloitti Kiteen Hydrauliliike Oy, joka erikoistui hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan.  

Yrityksen uusi omistaja Jouko Kauranen jatkoi liiketoiminnan kehittämistä ja kasvua 1990-luvun loppupuolella. Vuonna 1996 käynnistettiin vienti Venäjälle. Vuonna 1998 yrityksen nimi muutettiin Kithydro Oy:ksi. Tuotevalikoimaa on laajennettu: mm. vuonna 1998 otettiin mukaan mekaaninen voimansiirto ja vuotta myöhemmin laajennettiin kunnossapitoa kuljetinhihna-, kumitus- ja liitospalveluiden puolelle. Vuosituhannen vaihteessa kehitettiin oma KITPOWER-hydraulikoneikkojen tuotesarja ja tehostettiin koneikkojen tuotantoa.

Vuonna 2004 Kithydro investoi Kiteen tuotantotilojen kehittämiseen ja uuden, pitkälle kehitetyn testauslaitteiston rakentamiseen. Vuonna 2010 ja 2011 useamman pienemmän investoinnin jälkeen hydraulimoottoreille rakennettiin oma testausyksikkö, ja pumpputestipenkki varusteltiin uusin mitta-anturein.

Joensuuhun avattiin toimipiste vuonna 2010. Se sijaitsee John Deere Forestryn metsäkonetehtaan toimittajapuistossa ja palvelee tehtaan lisäksi lukuisia muita Joensuun seudun yritysasiakkaita.

Yhtiö sai uusia taustavoimia kehitykseen, kun Koneosapalvelu Oy osti Kithydron syyskuussa 2019. Samassa yhteydessä Koneosapalvelu osti myös lahtelaisen hydraulikoneikoihin erikoistuneen Hyprox Oy:n. Hyproxin juuret ovat vuonna 1984 perustetussa Hypro-Lahti Oy:ssä. Kithydro ja Hyprox sulautuivat yhdeksi yhtiöksi 1.7.2020 ja toimivat Kithydro Oy:n nimellä. Hyprox-nimi muuttui yhtiön nimestä hydraulikoneikoiden tavaramerkiksi.

Kuvassa (vas.) Kithydro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Nevalainen ja toimitusjohtaja Mikko Koponen.

Tänä päivänä sepän pikku pajasta alkunsa saanut yritys ja hydraulijärjestelmien erikoisosaaja ovat yhdistäneet pitkän kokemuksensa, ja tarjoavat hydrauliikan asiantuntemusta niin suurille teollisuuslaitoksille kuin monenlaisille liikkuvien koneiden kanssa toimiville pienyrityksillekin.

Kerromme mielellämme lisää yhtiöstämme – ota yhteyttä!